برنامه نویسی اندروید

آموزش برنامه نویسی آندروید در اندروید آکادمی

برنامه نویسی اندروید

آموزش برنامه نویسی آندروید در اندروید آکادمی

سلام سلام...خوب و خوشین حسابی یا نه؟ همه چی اوکی هستش دیگه؟ خب خداروشکر :-)

خب توی مطلب قبلی اومدیم و صحبت کردیم راجع به اینکه اصلاً خود اندروید چی هستش دقیقاً و اینکه هدفش چی بوده و چه کارهایی میشه باهاش انجام داد و خلاصه یه توضیحات پایه ای راجع به سیستم عامل اندروید..حالا توی این مطلب می خوایم دیگه بریم دنبال راه اندازی محیط برنامه نویسی اندروید و بزنیم و بریم و بتونیم اولین برنامه اندرویدمون رو شروع کنیم (چقد پشت سر هم چیز میز نوشتم ها! :-D)

خب پس حالا دیگه بریم سر اصل مطلب:

اینجا رو من توی جستجوهام دیدم خوب نوشته به خاطر همین گفتم عینش رو براتون کپی کنم که لذت ببرین(از سایتiamandroid)

برای راه اندازی اکلیپس روی کامپیوتر شخصیتون کلاً نیاز به انجام ۴ تا مرحله کلی دارین که توی شکل زیر میتونین ببینین:

 

android_steps

 

 

البته نگران نباشین زیاد ترسناک نیست و کار سختی هم نیستش و همش رو خیلی خیلی راحت و به صورت هلو، بپر تو گلو! یاد میگیرین و انجام میدین و بعداً به خودتون می خندین که ای بابا چه میترسیدم و فک میکردم کار خیلی سخت و خفنی باید باشه ها!!

و البته قبل از اینکه بخوام روال عادی نصب و راه اندازی محیط اندروید رو شروع کنیم، یه روش ساده تر دیگه هم وجود داره و اون اینه که میتونین یه برنامه ای به اسم : ADT Bundle رو دانلود و نصب کنین و خیلی راحت همه این پکیج ها رو پشت سر هم و در یک مجموعه دور هم داشته باشین و در اون زمان فقط نیاز دارین که همین یه برنامه رو نصب کنین و همه چی اوکی میشه و نیازی نیست که دیگه اون 4 مرحله رو انجام بدین!! (فقط یه نکته که الان هستش اینه که دیگه این اواخر گوگل از ADT پشتیبانی نمیخواد بکنه و فقط داره میره روی برنامه ای به اسم Android Studio - که می تونین از همینجا دانلود کنین - که چون خودش توسعه اش داده روی همون کار میکنه)


منبع آموزشهای برنامه نویسی آندروید


مرحله­ ی 1: نصب جعبه ابزار توسعه جاوا (JDK)

می تونید آخرین ورژن JDK جاوا رو از سایت جاوای اوراکل (که البته متاسفانه چون ما از طرف این سایت تحریم هستیم باید یه جوری دور زد - بشکن بشکنه! - که نفهمه ما از ایران می خوام دانلود کنیم بسته رو) (Java SE Downloads) رو توی گوگل سرچ کنین و دانلود کنیدش(حالا البته سعیم بر اینه که فایل ها رو توی سایت یه جایی قرار بدم که دسترسی یکجا به همه منابع مورد نیاز داشته باشین). توی فایل های دانلود شده دستور های مربوط به نصب JDK رو پیدا می کنید. برای نصب و تنظیمات مربوطه از دستور ها پیروی کنید. در نهایت متغیر های محیطی PATH و JAVA_HOME رو برای ارجاع به دایرکتوری هایی که شامل java و javac است تنظیم می کنیم. این دایرکتوری ها معمولا به ترتیب java_install_dir/bin (دایرکتوری نصب جاوا/ پوشه­ ی bin) و java_install_dir هستند.

در صورتی که ویندوز رو اجرا می کنید و JDK را مسیر C:\jdk1.6.0_15 نصب کرده اید باید خطوط زیر را در فایل C:\autoexec.bat خودتون قرار دهید.

set PATH=C:\jdk1.6.0_15\bin;%PATH%‎
set JAVA_HOME=C:\jdk1.6.0_15‎

 

به جای این کار، شما می تونین  روی My Computer کلیک راست کنید و Properties، سپس Advanced و بعدش  Environment Variables رو انتخاب کنید. سپس مقدار PATH رو تغییر داده و دکمه OK را بزنین.

در لینوکس، در صورتی که  SDK در مسیر /usr/local/jdk1.6.0_15  نصب شده باشد و شما از پوسته ­ی C استفاده کنید، باید کد زیر رو توی فایل  .cshrc خود قرار بدید.

setenv PATH /usr/local/jdk1.6.0_15/bin:$PATH‎

setenv JAVA_HOME /usr/local/jdk1.6.0_15‎

 

به جای این کار، اگر از یک محیط توسعه یکپارچه ­ی Eclipse استفاده کنید، خودش به صورت اتوماتیک متوجه می شه که شما جاوای خودتون را  کجا نصب کردین.

مرحله­ ی 2: نصب Android SDK

شما می تونین آخرین نسخه­ ی Android SDK رو از وب سایت رسمی اندروید دانلود کنین: https://developer.android.com/sdk (که البته متاسفانه چون ما از طرف گوگل تحریم هستیم باید یه جوری دور زد - بشکن بشکنه! - که نفهمه ما از ایران می خوام دانلود کنیم بسته sdk رو) در صورتی که شما SDK رو بر روی ویندوز نصب می کنید، اونوقت به فایلی به نام installer_rXX-windows.exe برخورد می کنین. بنابراین تنها این فایل اجرایی رو دانلود و اجرا کنید. این کار ویزارد نصب مربوط به Android SDK Tool Setup رو برای هدایت ما در کل فرایند نصب، راه اندازی می کند. با دقت از دستورها پیروی کنید. در نهایت شما Android SDK Tools رو به صورت نصب شده بر روی سیستم خودتون خواهید داشت.

در صورتی که SDK رو بر روی سیستم عامل Mac یا لینوکس نصب می کنید، دستور های ارائه شده­ همراه با فایل android-sdk_rXX-macosx.zip را برای  Mac OS  و دستور های مربوط به فایل android-sdk_rXX-linux.tgz رو برای لینوکس بررسی کنین. توی این آموزش فرض می کنیم که شما قصد دارین محیط برنامه نویسی اندروید خودتون رو روی یک سیستم ویندوزی با سیستم عامل ویندوز 7 نصب کنید.

بیاید Android SDK Manager رو با استفاده از گزینه­ ی All Programs > Android SDK Tools > SDK Manager، راه اندازی کنیم، در این صورت پنجره­ ی زیر براتون ظاهر می شه:


sdk manager اندروید


بعد از راه اندازی SDK manager، نوبت به نصب سایر پکیج های مورد نیاز می رسد. به صورت پیش فرض، 7 تا پکیج برای نصب شدن لیست میشه. ولی من پیشنهاد می کنم که برای کاهش زمان نصب، پکیج های Documentation for Android SDK و Samples for SDK رو از حالت انتخاب خارج کنید. سپس برای ادامه­ ی کار بر روی دکمه­ ی Install 7 Packages کلیک کنید. این کار کادر محاوره ای زیر رو برای شما ظاهر می کند.


انتخاب پکیج sdk اندروید مورد نظر


در صورتی که با نصب همه­ ی پکیج ها موافق هستین بزن بریمممم که رفتیم! ;-)، گزینه­ ی Accept All رو انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه­ Install کلیک کنید. اکنون اجازه بدید که SDK manager کار خودش رو انجام بده. حالا می تونین برید توی آشپزخونه و یه فنجان قهوه یا چایی دارچینی(چون من خودم خیلی دوس دارم!:-D ) بردارین و تا زمان پایان نصب همه­ ی پکیج ها منتظر بمونید. این کار با توجه به سرعت اتصال اینترنت شما، می تونه یه مقداری زمان بر باشه. زمانی که تمام پکیج ها نصب شدند، می تونید SDK manager رو با استفاده از دکمه­ ی ضربدری بالای سمت راست آن ببندید.

مرحله­ ی 3: نصب Eclipse IDE

تمام مثال های ارائه شده توی این آموزش با استفاده از Eclipse IDE نوشته شده اند. بنابراین به شما پیشنهاد می کنم که آخرین نسخه­ ی Eclipse رو به صورت نصب شده، روی سیستم خودتون داشته باشین.

برای نصب Eclipse IDE آخرین نسخه ­ی فایل مربوط به Eclipse رو با توجه به نیاز خودتون از آدرس https://eclipse.org/downloads  دانلود کنید.  بعد از اینکه فایل نصب رو دانلود کردید، قسمت های دوگانه رو در مکانی مناسب باز کنید (یعنی از حالت پکیج خارج کنید). برای مثال در آدرس C:\eclipse در ویندوز یا /usr/local/eclipse در لینوکس و در آخر مقدار متغیر PATH رو به صورت مناسب تنظیم کنید.

Eclipse رو میشه با اجرای دستورات زیر هم بر روی سیستم ویندوز اجرا کرد و یا میشه به سادگی روی eclipse.exe دابل کلیک کرد.

%C:\eclipse\eclipse.exe

Eclipse رو میشه با اجرای دستورات زیر بر روی سیستم لینوکس اجرا کرد.

$/usr/local/eclipse/eclipse

بعد از اجرای موفقیت آمیز، در صورتی که همه چیز خوب باشد، نتیجه زیر ظاهر می شود.


محیط برنامه نویسی اندروید


مرحله­ ی 4: نصب پلاگین Android Development Tools) ADT)

این مرحله به شما کمک می کنه که پلاگین Android Development Tool رو برای Eclipse نصب کنید. کار را با راه اندازی Eclipse شروع کنید و بعدش Help > Software Updates > Install New Software رو انتخاب کنین. با این کار، کادر محاوره ای زیر براتون ظاهر می شه.


نصب adt bundle در اندروید


سپس از دکمه­ ی Add برای اضافه کردن پلاگین ADT  استفاده کنید. در مقابل نام (name(ADT Plugin و در مقابل مکان

(location( https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ رو وارد کنید. سپس برای اضافه کردن این مکان بر روی دکمه  OK کلیک کنید. به محض اینکه بر روی دکمه OK برای اضافه کردن مکان کلیک می کنید، Eclipse شروع به جستجوی پلاگین های موجود در مکان موردنظر کرده و در نهایت پلاگین های یافت شده رو لیست می کنه.


دریافت پلاگین های adt


حالا با استفاده از دکمه Select All همه­ ی پلاگین های لیست شده رو انتخاب کرده و بر روی دکمه Next کلیک کنید، که شما را برای نصب Android Development Tools و سایر پلاگین های مورد نیاز به پیش می برد.

تبریک تبریک!! حله حل شد عزیزان دل ;-)


فقط حالا یه مرحله دیگه هم هستش که باید انجام بدین اما مورد نگران کننده ای نیستش..تا همینجا نصب محیط برنامه نویسی آندرویدمون تموم شده و همه چیز حاضر و آمادس که اولین برنامه اندرویدمون رو بنویسیم. فقط یه عنوان نقطه شروع مرحله 5 رو هم باید انجام بدیم و دیگه خلاص

مرحله­ ی 5: ایجاد دستگاه مجازی اندروید

برای تست اپلیکیشن های اندرویدی به یک دستگاه مجازی اندروید نیاز داریم. با استفاده از گزینه های منوی Window > AVD Manager>  در Eclipse، Android AVD Manager را راه اندازی می کنیم. از دکمه­ ی New برای ایجاد یک دستگاه مجازی اندروید استفاده کرده و قبل از کلیک کردن بر روی دکمه­ ی Create AVD اطلاعات زیر را وارد می کنیم.


ماشین مجازی(avd) اندروید


در صورتی که AVD به صورت موفقیت آمیز ایجاد شده باشه، به این معنیه که محیط برای توسعه­ ی اپلیکیشن اندرویدی آماده است. در صورت تمایل می تونید، این پنجره رو با استفاده از دکمه­ ی ضربدری بالا، سمت راست ببندید. بهتره که سیستم خودتون رو ری استارت کنید و وقتی که این مرحله­ ی آخر رو انجام دادید برای ایجاد اولین مثال اندرویدی خودتون آماده این، اما قبل از اون یه تعدادی از مفاهیم مهمتر مربوط به توسعه­ ی اپلیکیشن های اندرویدی رو بررسی می کنیم.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی